Partners in Leuven

3
Partners Leuven Thrive Sustainably
Partners Leuven Thrive Sustainably

Partners in Leuven

3

 

Hieronder vind je onze partners in Leuven waarmee we samenwerken aan duurzamere en gezondere consumptie en stad.

Non-profit organisaties

Aroma’s

Aroma’s vzw trekt met mes en vork ten strijde tegen eenzaamheid en voedselverspilling, door ouderen en jongeren met elkaar in contact te brengen via informele kookmomenten. Daarbij toveren we voedseloverschotten om tot lekkere gerechten en kunnen jong en oud hun kook- en levenservaringen met elkaar delen tijdens een gezellige maaltijd.

Na drie succesvolle jaren in Gent breidt Aroma’s uit naar Leuven. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan het opstarten en runnen van dit waardevolle initiatief in deze studentenstad.

Bij Biotoop doen wij er alles aan om voedselverspilling tegen te gaan en iedereen gezond en duurzaam te laten eten. Daarom zorgen wij graag voor voedseloverschotten en ingrediënten voor de kookavonden.

International House Leuven

International House is een informatie-, kennis- en dienstencentrum dat zich richt vooral op internationals en hun families die wonen, werken of studeren in Leuven. Het biedt hulp bij de praktische aspecten van het leven in België en helpt internationals een thuis weg van huis te creëren.

Voedsel is zeker een essentieel onderdeel van dagelijks leven ongeacht waar je woont. Onze samenwerking begon dus met de focus op het verrijken van de lokale ervaring en het helpen bij het navigeren door de culinaire scene van Leuven. Jan heeft een blog geschreven waarin hij zijn top 10 plekken en initiatieven deelt voor het verkrijgen van duurzaam, lokaal voedsel in de stad. De blog is hier te vinden.

Onze samenwerking strekte zich uit tot het versterken van de duurzaamheid van de kookworkshops. Door duurzame ingrediënten te voorzien van Biotoop, streven we naar een duurzamere en gezondere consumptie.

We waren ook verheugd om sponsor te zijn van de eerste editie van Expatival, een evenement vol diverse workshops, infomarkt en activiteiten die bedoeld waren om internationals vertrouwd te maken met Leuven, met betrekking tot aspecten van het dagelijks leven, zoals wonen en werken in de stad.

Als jouw organisatie/bedrijf geïnteresseerd is in het verkennen van de mogelijkheden en kansen om een partner te worden, jullie consumptie duurzamer en gezonder te maken en samen te werken aan een duurzamere en meer verantwoorde wereld, voel je vrij om ons vrijblijvend een e-mail te sturen naar info@thrivesustainably.com.

Pin It on Pinterest