Thrive Sustainably founder

Over de oprichter

3
Thrive Sustainably founder

Over de oprichter

3

Hallo,

Leuk om je hier te zien!

Mijn naam is Jan. Ik ben een fervente pleitbezorger voor duurzame, gezonde voeding en consumptie en de oprichter van Thrive Sustainably. Mijn achtergrond omvat filosofie, antropologie en duurzaamheid, en mijn onwankelbare geloof in het potentieel van mensen drijft me. Samen kunnen we “thrive sustainably “. Maar mijn overtuiging is niet passief; het is een oproep tot actie.

In een wereld waar wij met vele persoonlijke, sociale en milieuproblemen kampen, ben ik ervan overtuigd dat we dringend changemakers nodig hebbenmensen met een hands-on mentaliteit die duurzaamheid leven en toepassen in hun persoonlijke en professionele leven. Ik streef er elke dag naar om die persoon te zijn. Ik ben enthousiast en gepassioneerd om met en voor mensen te werken aan meer duurzame consumptie en aan duurzame, democratische en veerkrachtige voedselsystemen.

Duurzaamheid: Een Levenslange Toewijding

Duurzaamheid is altijd een integraal onderdeel van mijn leven geweest. Ik ben opgegroeid in een milieubewuste en zuinige familie waar ik de natuur, voeding en alles wat we op deze planeet hebben gekregen, heb leren waarderen. Van jongs af aan heb ik geleerd een voogd te zijn die beschermt, waardeert en duurzaam en verantwoord zorgt voor onze kostbare hulpbronnen en de natuur.

Mijn passie voor duurzaamheid, met name voor gezonde, biologische voeding, is niet zomaar een voorbijgaande interesse – het is verweven met mijn identiteit, levensstijl en dieet. Het is zowel een persoonlijk als professioneel nastreven. Evenzo is de ontwikkeling van dit platform tegelijkertijd een missie en een kans om mijn levenslange passie verder te ontwikkelen en te delen.

Mijn Academische Reis

Mijn streven naar duurzaamheid is een dynamische reis geweest. Eerst dook ik in de filosofie en behaalde Master of Philosophy aan de KU Leuven. Hoewel ik de rijkdom van ideeën over ons bestaan, het leven en alles wat er echt toe doet koesterde, verlangde ik naar een meer hands-on benadering, maar nog steeds gericht op de mens.

Dit leidde me naar Master of Social and Cultural Anthropology. In mijn thesis onderzocht ik de persoonlijke en belichaamde relatie van mensen met biologische voeding in België. Mijn groeiende passie voor duurzame en gezonde voedselconsumptie dreef me om dieper te graven.

Om een allesomvattend begrip van duurzaamheid vanuit een sociaal en cultureel perspectief te krijgen, begon ik aan een Master of Sustainable Development. Mijn thesis richtte zich op het ontrafelen van de uitdagingen en kansen voor de uitoefening van ‘Sustainable Food Citizenship’ op zowel individueel als collectief niveau.

Nu breng ik deze diverse kennis en passie over naar mijn missie om duurzame, gezonde voedselconsumptie te stimuleren en aan te moedigen en lokale biologische winkels te promoten.

Van Idee tot Realiteit: De Geboorte van Thrive Sustainably

Het idee voor dit platform is ontstaan terwijl ik als student van mijn laatste master begon te werken bij Biotoop, een van de oudste biologische en lokale winkels in Leuven. Daar heb ik de praktische kennis en waardevolle ervaring opgedaan en dat is ook wanneer het idee voor dit platform begon vorm te krijgen.

Dankzij deze job kon ik zien hoe de sector werkt, waar verbeteringen of innovaties nodig zijn, wat er ontbreekt en wat ik eraan kan doen. Ik voelde me geïnspireerd om actie te ondernemen. Immers, acties spreken luider dan woorden en hebben meer impact.

Mijn hoop voor dit platform is om je te inspireren en te helpen bewuster te leven en te consumeren. Samen kunnen we ‘thrive sustainably’.

Door mijn blogs te lezen kan je meer over mij leren – over mijn perspectief op voeding en mijn relatie ermee. Je zal er ook ideeën en inzichten vinden over (biologische) voeding, consumptie en duurzaamheid die ik tijdens mijn studie heb verzameld. Gezien ik in het Engels studeerde en de teksten in het Engels schreef, zijn deze ook in het Engels.

Als je meer wil weten over de kernwaarden, doelen en missie van het platform, klik dan hier

Over de webdesigner

Het platform is gebouwd door Jochem Oomen, die niet alleen over de vereiste technische vaardigheden beschikt, maar ook een toewijding aan duurzaamheid deelt in zijn werk en persoonlijk leven. Hier zijn een paar woorden van Jochem:

“Ik ben Jochem Oomen, de WordPress-webdesigner die Thrive Sustainably heeft gebouwd. Als webdesigner, die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, was het wetenschappelijk element van Thrive Sustainably de reden om dit platform uit te bouwen. Deze website is wetenschappelijk onderbouwd en laat zien dat biologische voeding best wel down to earth is.”

“Persoonlijk probeer ik ook zo duurzaam mogelijk te leven. Zo verplaats ik mij enkel met de fiets en het openbaar vervoer en werk ik zoveel mogelijk papierloos. Naast webdesigner ben ik actief als fotograaf. Ben je benieuwd naar mijn ander werk? Neem dan zeker een kijkje op mijn website.”

Pin It on Pinterest